نحوه پخت برنج خزر

خلاصه
1404/02/07

**طرز پخت برنج خزر به روش کته (دَم‌پخت)** **مواد لازم:** - برنج خزر: 3 پیمانه - آب: 5 پیمانه - نمک: 1 قاشق غذاخوری - روغن یا کره: به میزان لازم - زعفران (اختیاری): ½ قاشق چایخ



**طرز پخت برنج خزر به روش کته (دَم‌پخت)**

**مواد لازم:**
- برنج خزر: 3 پیمانه
- آب: 5 پیمانه
- نمک: 1 قاشق غذاخوری
- روغن یا کره: به میزان لازم
- زعفران (اختیاری): ½ قاشق چایخوری

**مراحل پخت:**

1. **شستشوی اصولی:**
- برنج را در ظرف بزرگی ریخته
- با آب سرد 3-4 بار بشویید تا آب کاملاً شفاف شود
- در آخرین مرحله آب را به آرامی تخلیه کنید

2. **خیساندن:**
- برنج شسته شده را با 4 پیمانه آب ولرم و نمک مخلوط کنید
- حداقل 1 ساعت و ترجیحاً 2 ساعت بگذارید بماند

3. **پخت اولیه:**
- در قابلمه مناسب، 5 پیمانه آب را بجوش آورید
- برنج خیس‌خورده را آبکش کرده و به آب جوش اضافه کنید
- حرارت را روی متوسط تنظیم نمایید

4. **کنترل پخت:**
- پس از 10 دقیقه چند دانه برنج را امتحان کنید
- باید نرم باشد اما له نشده باشد
- در صورت نیاز نمک اضافه کنید

5. **آبکش کردن:**
- برنج را در آبکش ریخته و آب آن را کاملاً تخلیه کنید
- اجازه دهید 5 دقیقه در آبکش بماند

6. **تهیه تهدیگ:**
- در ته قابلمه 2 قاشق روغن یا کره بریزید
- می‌توانید از سیب‌زمینی ورقه‌ای یا نان لواش استفاده کنید

7. **دم‌کردن:**
- برنج را در قابلمه ریخته و به شکل مخروطی درآورید
- 4-5 سوراخ عمیق در برنج ایجاد کنید
- 1 قاشق روغن آب‌شده روی آن بریزید
- حرارت را 5 دقیقه زیاد سپس کم کنید
- دم‌کنی گذاشته و 40-50 دقیقه با حرارت ملایم دم کنید

**نکات کلیدی:**
- برنج خزر به آب کمتری نسبت به برخی ارقام شمالی نیاز دارد
- برای عطر بهتر می‌توانید هنگام دم‌کردن زیره اضافه کنید
- اگر برنج سفت شد، کمی آب جوش روی آن ریخته و 10 دقیقه دیگر دم کنید
- زعفران را در مرحله آخر برای رنگ زیبا اضافه نمایید

**زمان‌بندی:**
- خیساندن: 1-2 ساعت
- پخت و دم‌کردن: حدود 1 ساعت
- زمان کل: 2-3 ساعت

**ویژگی‌های برنج خزر پخته‌شده:**
- دانه‌های کشیده و یکدست
- قد کشیده و سفید
- عطر ملایم و دلپذیر
- حالت دانه‌دانه و غیرچسبنده

**مزایای برنج خزر:**
- کیفیت پخت عالی
- عملکرد خوب در شرایط مختلف
- مقاومت نسبت به بیماری‌ها

این روش پخت، برنج خزر شما را کاملاً قد کشیده و خوش‌عطر می‌کند و برای مصرف روزانه مناسب است. برنج خزر پخته شده به این روش تا 2 روز در یخچال کیفیت خود را حفظ می‌کند.
معرفی فروشنده ها به ترتیب ستاره در سایت برنج 118
فروشنده
فروش انواع برنج های عنبربو
قم
فروشنده
برنج ایرانی
قزوین
فروشنده
برنج هاشمی
زاهدان
فروشنده
برنج عنبربو
سمنان
فروشنده
برنج هاشمی اصلی
یزد
09170666523
فروشنده
انواع برنج اعلا ایرانی
همدان
09160770989


اگر شما هم تمایل دارید محصولات مرتبط با برنج خود را تبلیغ کنید برای شروع روی دکمه درج آگهی و نام شما در این صفحه در سایت «برنج 118» ثبت نام نموده و سپس خودتان را معرفی کنید.


تلفن فروشنده ها به ترتیب ستاره در سایت برنج 118
09170666523 (یزد)
09184041005 (اراک )
09120840994 (خرم‌آباد )
09185656532 (کرمانشاه )
09130644500 (کرمان )
09187825740 (سنندج )
09137139442 (بیرجند )
09214759227 (شهرکرد)
09360205724 (بوشهر)
09132009663 (اصفهان)
09149557438 (اردبیل )
09145296698 (اردبیل )
09141492143 (ارومیه)
09366152258 (تبریز)
09214041323 (تبریز)
09385890359 (اهواز )
09171243729 (ممسنی )