نحوه پخت برنج سپیدرود

خلاصه
1404/02/07

**طرز پخت برنج سپیدرود به روش کته (دَم‌پخت)** **مواد لازم:** - برنج سپیدرود: ۳ پیمانه - آب: ۶ پیمانه (نسبت ۱ به ۲) - نمک: ۱٫۵ قاشق غذاخوری - روغن یا کره: به میزان لازم - زعفرا



**طرز پخت برنج سپیدرود به روش کته (دَم‌پخت)**

**مواد لازم:**
- برنج سپیدرود: ۳ پیمانه
- آب: ۶ پیمانه (نسبت ۱ به ۲)
- نمک: ۱٫۵ قاشق غذاخوری
- روغن یا کره: به میزان لازم
- زعفران دم‌کرده (اختیاری): ۱ قاشق چایخوری

**مراحل پخت:**

۱. **شستشوی برنج:**
- برنج را در ظرف بزرگی ریخته و با آب سرد ۳-۴ بار بشویید
- در هر مرحله برنج را آرام هم زده تا آب کاملاً شفاف شود

۲. **خیساندن:**
- برنج شسته شده را با ۴ پیمانه آب ولرم و نمک مخلوط کنید
- اجازه دهید حداقل ۱ ساعت و ترجیحاً ۲ ساعت بماند

۳. **پخت اولیه:**
- در قابلمه مناسب، ۶ پیمانه آب را به جوش آورید
- برنج خیس‌خورده را آبکش کرده و به آب جوش اضافه کنید
- حرارت را روی متوسط تنظیم نمایید

۴. **کنترل پخت:**
- پس از ۱۰-۱۲ دقیقه چند دانه برنج را امتحان کنید
- باید نرم باشد اما شکل خود را حفظ کرده باشد
- در صورت نیاز نمک اضافه کنید

۵. **آبکش کردن:**
- برنج را در آبکش ریخته و آب آن را کاملاً تخلیه کنید
- اجازه دهید ۵ دقیقه در آبکش بماند

۶. **تهیه تهدیگ:**
- در ته قابلمه ۲ قاشق روغن یا کره بریزید
- می‌توانید از سیب‌زمینی ورقه‌ای، نان لواش یا سبزیجات استفاده کنید

۷. **دم‌کردن:**
- برنج را در قابلمه ریخته و به شکل مخروطی درآورید
- ۴-۵ سوراخ عمیق در برنج ایجاد کنید
- ۲ قاشق روغن آب‌شده روی آن بریزید
- حرارت را ۵ دقیقه زیاد سپس کم کنید
- دم‌کنی گذاشته و ۴۰-۵۰ دقیقه با حرارت ملایم دم کنید

**نکات طلایی:**
- برنج سپیدرود به آب بیشتری نیاز دارد (نسبت ۱ به ۲)
- برای عطر بهتر می‌توانید هنگام دم‌کردن چند برگ بو اضافه کنید
- اگر برنج سفت شد، کمی آب جوش روی آن ریخته و ۱۰ دقیقه دیگر دم کنید
- زعفران را در مرحله آخر برای رنگ زیبا اضافه نمایید

**زمان‌بندی:**
- خیساندن: ۱-۲ ساعت
- پخت و دم‌کردن: حدود ۱ ساعت
- زمان کل: ۲-۳ ساعت

**ویژگی‌های برنج سپیدرود پخته‌شده:**
- دانه‌های بلند و یکدست
- قد کشیده و سفید
- عطر ملایم و مطبوع
- حالت دانه‌دانه و غیرچسبنده

**تفاوت پخت برنج سپیدرود با سایر انواع:**
- به آب بیشتری نسبت به برنج‌های شمالی نیاز دارد
- زمان خیساندن طولانی‌تر باعث کیفیت بهتر می‌شود
- نسبت نمک باید کمی بیشتر باشد تا طعم بهتری داشته باشد

این روش پخت، برنج سپیدرود شما را کاملاً قد کشیده و خوش‌عطر می‌کند و برای مهمانی‌ها و مراسم مناسب است.
معرفی فروشنده ها به ترتیب ستاره در سایت برنج 118
فروشنده
فروش انواع برنج های عنبربو
قم
فروشنده
برنج ایرانی
قزوین
فروشنده
برنج هاشمی
زاهدان
فروشنده
برنج عنبربو
سمنان
فروشنده
برنج هاشمی اصلی
یزد
09170666523
فروشنده
انواع برنج اعلا ایرانی
همدان
09160770989


اگر شما هم تمایل دارید محصولات مرتبط با برنج خود را تبلیغ کنید برای شروع روی دکمه درج آگهی و نام شما در این صفحه در سایت «برنج 118» ثبت نام نموده و سپس خودتان را معرفی کنید.


تلفن فروشنده ها به ترتیب ستاره در سایت برنج 118
09170666523 (یزد)
09184041005 (اراک )
09120840994 (خرم‌آباد )
09185656532 (کرمانشاه )
09130644500 (کرمان )
09187825740 (سنندج )
09137139442 (بیرجند )
09214759227 (شهرکرد)
09360205724 (بوشهر)
09132009663 (اصفهان)
09149557438 (اردبیل )
09145296698 (اردبیل )
09141492143 (ارومیه)
09366152258 (تبریز)
09214041323 (تبریز)
09385890359 (اهواز )
09171243729 (ممسنی )