- برنج 118
- مرکز مقالات
- نحوه پخت برنج شیرودی
نحوه پخت برنج شیرودی
خلاصه
1404/02/07
**طرز پخت برنج شیرودی به روش کته (دَمپخت)** **مواد لازم:** - برنج شیرودی: ۳ پیمانه - آب: ۵ پیمانه - نمک: ۱ قاشق غذاخوری - روغن یا کره: به میزان لازم - زعفران (اختیاری): ½ قاش
**طرز پخت برنج شیرودی به روش کته (دَمپخت)**
**مواد لازم:**
- برنج شیرودی: ۳ پیمانه
- آب: ۵ پیمانه
- نمک: ۱ قاشق غذاخوری
- روغن یا کره: به میزان لازم
- زعفران (اختیاری): ½ قاشق چایخوری
**مراحل پخت:**
۱. **شستشوی برنج:**
- برنج را در ظرف بزرگی ریخته
- با آب سرد ۳-۴ بار بشویید تا آب شفاف شود
- در آخرین مرحله آب را آرام خالی کنید
۲. **خیساندن:**
- برنج شسته شده را با ۴ پیمانه آب ولرم و نمک مخلوط کنید
- حداقل ۱ ساعت و ترجیحاً ۲ ساعت بگذارید بماند
۳. **پخت اولیه:**
- در قابلمه مناسب، ۵ پیمانه آب را بجوش آورید
- برنج خیسخورده را آبکش کرده و به آب جوش اضافه کنید
- حرارت را روی متوسط تنظیم کنید
۴. **کنترل پخت:**
- پس از ۱۰ دقیقه چند دانه برنج را امتحان کنید
- باید نرم باشد اما له نشده باشد
- در صورت نیاز نمک اضافه کنید
۵. **آبکش کردن:**
- برنج را در آبکش ریخته و آب آن را کاملاً تخلیه کنید
- اجازه دهید ۵ دقیقه در آبکش بماند
۶. **تهیه تهدیگ:**
- در ته قابلمه ۲ قاشق روغن یا کره بریزید
- میتوانید از سیبزمینی ورقهای یا نان استفاده کنید
۷. **دمکردن:**
- برنج را در قابلمه ریخته و به شکل مخروطی درآورید
- ۴-۵ سوراخ عمیق در برنج ایجاد کنید
- ۱ قاشق روغن آبشده روی آن بریزید
- حرارت را ۵ دقیقه زیاد سپس کم کنید
- دمکنی گذاشته و ۴۰-۵۰ دقیقه با حرارت ملایم دم کنید
**نکات کلیدی:**
- برنج شیرودی به آب کمتری نسبت به برخی ارقام نیاز دارد
- برای عطر بهتر میتوانید هنگام دمکردن زیره اضافه کنید
- اگر برنج سفت شد، کمی آب جوش روی آن ریخته و ۱۰ دقیقه دیگر دم کنید
- زعفران را در مرحله آخر برای رنگ زیبا اضافه نمایید
**زمانبندی:**
- خیساندن: ۱-۲ ساعت
- پخت و دمکردن: حدود ۱ ساعت
- زمان کل: ۲-۳ ساعت
**ویژگیهای برنج شیرودی پختهشده:**
- دانههای کشیده و یکدست
- قد کشیده و سفید
- عطر ملایم و دلپذیر
- حالت دانهدانه و غیرچسبنده
**تفاوت پخت برنج شیرودی:**
- مقاومت بیشتر در برابر له شدن
- نیاز به آب کمتر نسبت به برخی ارقام شمالی
- زمان پخت کمی طولانیتر
این روش پخت، برنج شیرودی شما را کاملاً قد کشیده و خوشعطر میکند و برای مصرف روزانه مناسب است.
**مواد لازم:**
- برنج شیرودی: ۳ پیمانه
- آب: ۵ پیمانه
- نمک: ۱ قاشق غذاخوری
- روغن یا کره: به میزان لازم
- زعفران (اختیاری): ½ قاشق چایخوری
**مراحل پخت:**
۱. **شستشوی برنج:**
- برنج را در ظرف بزرگی ریخته
- با آب سرد ۳-۴ بار بشویید تا آب شفاف شود
- در آخرین مرحله آب را آرام خالی کنید
۲. **خیساندن:**
- برنج شسته شده را با ۴ پیمانه آب ولرم و نمک مخلوط کنید
- حداقل ۱ ساعت و ترجیحاً ۲ ساعت بگذارید بماند
۳. **پخت اولیه:**
- در قابلمه مناسب، ۵ پیمانه آب را بجوش آورید
- برنج خیسخورده را آبکش کرده و به آب جوش اضافه کنید
- حرارت را روی متوسط تنظیم کنید
۴. **کنترل پخت:**
- پس از ۱۰ دقیقه چند دانه برنج را امتحان کنید
- باید نرم باشد اما له نشده باشد
- در صورت نیاز نمک اضافه کنید
۵. **آبکش کردن:**
- برنج را در آبکش ریخته و آب آن را کاملاً تخلیه کنید
- اجازه دهید ۵ دقیقه در آبکش بماند
۶. **تهیه تهدیگ:**
- در ته قابلمه ۲ قاشق روغن یا کره بریزید
- میتوانید از سیبزمینی ورقهای یا نان استفاده کنید
۷. **دمکردن:**
- برنج را در قابلمه ریخته و به شکل مخروطی درآورید
- ۴-۵ سوراخ عمیق در برنج ایجاد کنید
- ۱ قاشق روغن آبشده روی آن بریزید
- حرارت را ۵ دقیقه زیاد سپس کم کنید
- دمکنی گذاشته و ۴۰-۵۰ دقیقه با حرارت ملایم دم کنید
**نکات کلیدی:**
- برنج شیرودی به آب کمتری نسبت به برخی ارقام نیاز دارد
- برای عطر بهتر میتوانید هنگام دمکردن زیره اضافه کنید
- اگر برنج سفت شد، کمی آب جوش روی آن ریخته و ۱۰ دقیقه دیگر دم کنید
- زعفران را در مرحله آخر برای رنگ زیبا اضافه نمایید
**زمانبندی:**
- خیساندن: ۱-۲ ساعت
- پخت و دمکردن: حدود ۱ ساعت
- زمان کل: ۲-۳ ساعت
**ویژگیهای برنج شیرودی پختهشده:**
- دانههای کشیده و یکدست
- قد کشیده و سفید
- عطر ملایم و دلپذیر
- حالت دانهدانه و غیرچسبنده
**تفاوت پخت برنج شیرودی:**
- مقاومت بیشتر در برابر له شدن
- نیاز به آب کمتر نسبت به برخی ارقام شمالی
- زمان پخت کمی طولانیتر
این روش پخت، برنج شیرودی شما را کاملاً قد کشیده و خوشعطر میکند و برای مصرف روزانه مناسب است.
معرفی فروشنده ها به ترتیب ستاره در سایت برنج 118
اگر شما هم تمایل دارید محصولات مرتبط با برنج خود را تبلیغ کنید برای شروع روی دکمه درج آگهی و نام شما در این صفحه در سایت «برنج 118» ثبت نام نموده و سپس خودتان را معرفی کنید.
تلفن فروشنده ها به ترتیب ستاره در سایت برنج 118
سایر مطالب آموزشی سایت برنج 118 :