- برنج 118
- مرکز مقالات
- نحوه پخت برنج کوهی
نحوه پخت برنج کوهی
خلاصه
1404/02/07
**طرز پخت برنج کوهی به روش سنتی کته** **مواد لازم:** - برنج کوهی مرغوب: ۳ پیمانه - آب چشمه یا آب معدنی: ۶ پیمانه - نمک دریایی: ۱ قاشق غذاخوری - کره محلی گوسفندی: ۵۰ گرم - زعفر
**طرز پخت برنج کوهی به روش سنتی کته**
**مواد لازم:**
- برنج کوهی مرغوب: ۳ پیمانه
- آب چشمه یا آب معدنی: ۶ پیمانه
- نمک دریایی: ۱ قاشق غذاخوری
- کره محلی گوسفندی: ۵۰ گرم
- زعفران ساییده شده: ½ قاشق چایخوری
**مراحل پخت:**
۱. **شستشوی اصولی:**
- برنج را در ظرف مسی ریخته و با آب روان ۵-۶ بار بشویید
- در هر مرحله برنج را نوک انگشتان ماساژ دهید
- تا زمانی که آب کاملاً زلال شود ادامه دهید
۲. **خیساندن ویژه:**
- برنج را با ۴ پیمانه آب چشمه و نمک مخلوط کنید
- ظرف را با پارچه نخی بپوشانید
- در محیط خنک به مدت ۸-۱۲ ساعت بخیسانید (ترجیحاً شب تا صبح)
۳. **آمادهسازی نهایی:**
- برنج را در آبکش چوبی ریخته
- اجازه دهید ۱۵ دقیقه آبش کاملاً خارج شود
۴. **پخت در ظرف مخصوص:**
- در قابلمه سنگی یا چدنی، آب را بجوش آورید
- برنج را اضافه کرده و شعله را متوسط کنید
- ۳ عدد هل شکسته شده به آب اضافه کنید
۵. **کنترل حرفهای پخت:**
- پس از ۱۵ دقیقه چند دانه را بین دو انگشت فشار دهید
- باید نرم باشد اما اصلاً له نشود
- نمک را در این مرحله تنظیم کنید
۶. **آبکش کردن:**
- از آبکش فلزی با سوراخهای ریز استفاده کنید
- اجازه دهید ۲۰ دقیقه آبش کاملاً خارج شود
۷. **تهیه تهدیگ اصیل:**
- در ته قابلمه ۲ قاشق کره گوسفندی آب کنید
- یک لایه نان تافتون با کنجد بگذارید
- کمی دارچین روی نان بپاشید
۸. **دمکردن نهایی:**
- برنج را به آرامی در قابلمه بریزید
- با کفگیر چوبی به شکل کوه درآورید
- ۷-۸ سوراخ قیفی شکل ایجاد کنید
- باقی کره را آب کرده و روی برنج بریزید
- حرارت را ۵ دقیقه زیاد سپس بسیار کم کنید
- دمکنی پشمی گذاشته و ۹۰ دقیقه دم کنید
**نکات طلایی:**
- استفاده از ظروف سنتی (مسی، سنگی) طعم را اصیلتر میکند
- دمکردن طولانیمدت باعث عطر بینظیر میشود
- برای طعم بهتر، از آب چشمه یا آب جوشیده سرد شده استفاده کنید
- هر ۲۰ دقیقه یکبار با دستمال تمیز بخار خارج شده را پاک کنید
**زمانبندی ایدهآل:**
- خیساندن: ۸-۱۲ ساعت
- پخت و دمکردن: حدود ۲٫۵ ساعت
- زمان کل: ۱۰-۱۴ ساعت
**خصوصیات برنج کوهی پختهشده:**
- دانههای بلند تا ۲٫۵ سانتیمتر
- عطر طبیعی و خاکی
- رنگ سفید مایل به کرم
- بافت متمایز و کمی جویدنی
**سرو پیشنهادی:**
- همراه با خورشت فسنجان اصیل
- با سبزیهای معطر کوهی
- کنار ماست چکیده محلی
این روش پخت، اصالت و کیفیت منحصر به فرد برنج کوهی را به بهترین شکل نمایان میکند و برای مراسم خاص و مهمانیهای ویژه مناسب است. برنج کوهی پخته شده به این روش تا ۳ روز در یخچال کیفیت خود را حفظ میکند.
**مواد لازم:**
- برنج کوهی مرغوب: ۳ پیمانه
- آب چشمه یا آب معدنی: ۶ پیمانه
- نمک دریایی: ۱ قاشق غذاخوری
- کره محلی گوسفندی: ۵۰ گرم
- زعفران ساییده شده: ½ قاشق چایخوری
**مراحل پخت:**
۱. **شستشوی اصولی:**
- برنج را در ظرف مسی ریخته و با آب روان ۵-۶ بار بشویید
- در هر مرحله برنج را نوک انگشتان ماساژ دهید
- تا زمانی که آب کاملاً زلال شود ادامه دهید
۲. **خیساندن ویژه:**
- برنج را با ۴ پیمانه آب چشمه و نمک مخلوط کنید
- ظرف را با پارچه نخی بپوشانید
- در محیط خنک به مدت ۸-۱۲ ساعت بخیسانید (ترجیحاً شب تا صبح)
۳. **آمادهسازی نهایی:**
- برنج را در آبکش چوبی ریخته
- اجازه دهید ۱۵ دقیقه آبش کاملاً خارج شود
۴. **پخت در ظرف مخصوص:**
- در قابلمه سنگی یا چدنی، آب را بجوش آورید
- برنج را اضافه کرده و شعله را متوسط کنید
- ۳ عدد هل شکسته شده به آب اضافه کنید
۵. **کنترل حرفهای پخت:**
- پس از ۱۵ دقیقه چند دانه را بین دو انگشت فشار دهید
- باید نرم باشد اما اصلاً له نشود
- نمک را در این مرحله تنظیم کنید
۶. **آبکش کردن:**
- از آبکش فلزی با سوراخهای ریز استفاده کنید
- اجازه دهید ۲۰ دقیقه آبش کاملاً خارج شود
۷. **تهیه تهدیگ اصیل:**
- در ته قابلمه ۲ قاشق کره گوسفندی آب کنید
- یک لایه نان تافتون با کنجد بگذارید
- کمی دارچین روی نان بپاشید
۸. **دمکردن نهایی:**
- برنج را به آرامی در قابلمه بریزید
- با کفگیر چوبی به شکل کوه درآورید
- ۷-۸ سوراخ قیفی شکل ایجاد کنید
- باقی کره را آب کرده و روی برنج بریزید
- حرارت را ۵ دقیقه زیاد سپس بسیار کم کنید
- دمکنی پشمی گذاشته و ۹۰ دقیقه دم کنید
**نکات طلایی:**
- استفاده از ظروف سنتی (مسی، سنگی) طعم را اصیلتر میکند
- دمکردن طولانیمدت باعث عطر بینظیر میشود
- برای طعم بهتر، از آب چشمه یا آب جوشیده سرد شده استفاده کنید
- هر ۲۰ دقیقه یکبار با دستمال تمیز بخار خارج شده را پاک کنید
**زمانبندی ایدهآل:**
- خیساندن: ۸-۱۲ ساعت
- پخت و دمکردن: حدود ۲٫۵ ساعت
- زمان کل: ۱۰-۱۴ ساعت
**خصوصیات برنج کوهی پختهشده:**
- دانههای بلند تا ۲٫۵ سانتیمتر
- عطر طبیعی و خاکی
- رنگ سفید مایل به کرم
- بافت متمایز و کمی جویدنی
**سرو پیشنهادی:**
- همراه با خورشت فسنجان اصیل
- با سبزیهای معطر کوهی
- کنار ماست چکیده محلی
این روش پخت، اصالت و کیفیت منحصر به فرد برنج کوهی را به بهترین شکل نمایان میکند و برای مراسم خاص و مهمانیهای ویژه مناسب است. برنج کوهی پخته شده به این روش تا ۳ روز در یخچال کیفیت خود را حفظ میکند.
معرفی فروشنده ها به ترتیب ستاره در سایت برنج 118
اگر شما هم تمایل دارید محصولات مرتبط با برنج خود را تبلیغ کنید برای شروع روی دکمه درج آگهی و نام شما در این صفحه در سایت «برنج 118» ثبت نام نموده و سپس خودتان را معرفی کنید.
تلفن فروشنده ها به ترتیب ستاره در سایت برنج 118
سایر مطالب آموزشی سایت برنج 118 :