نحوه پخت برنج دودی

خلاصه
1404/02/07

**طرز پخت برنج دودی به روش اصیل شمالی** **مواد لازم:** - برنج دودی: ۳ پیمانه - آب: ۵ پیمانه - نمک: ۱ قاشق غذاخوری - روغن محلی یا کره: ۳ قاشق غذاخوری - سیر تازه (اختیاری): ۲-۳



**طرز پخت برنج دودی به روش اصیل شمالی**

**مواد لازم:**
- برنج دودی: ۳ پیمانه
- آب: ۵ پیمانه
- نمک: ۱ قاشق غذاخوری
- روغن محلی یا کره: ۳ قاشق غذاخوری
- سیر تازه (اختیاری): ۲-۳ حبه

**مراحل پخت:**

۱. **شستشوی ویژه:**
- برنج را در آب سرد بریزید و با حرکات ملایم دست بشویید
- این کار را ۴-۵ بار تکرار کنید تا دود اضافی از بین برود
- آب آخر باید تقریباً شفاف باشد

۲. **خیساندن طولانی:**
- برنج را با ۴ پیمانه آب ولرم و نمک مخلوط کنید
- حداقل ۳ ساعت و ترجیحاً ۵ ساعت بگذارید بماند
- این کار به کاهش طعم دود شدید کمک می‌کند

۳. **پخت اولیه:**
- در قابلمه‌ای با کف ضخیم، ۵ پیمانه آب را بجوش آورید
- برنج را آبکش کرده و به آب جوش اضافه کنید
- حرارت را متوسط کنید و ۲ حبه سیر پوست کنده بیندازید

۴. **کنترل پخت:**
- پس از ۱۲-۱۵ دقیقه برنج را امتحان کنید
- باید نرم باشد اما اصلاً له نشده باشد
- در صورت نیاز نمک اضافه کنید

۵. **آبکش کردن:**
- برنج را در آبکش چوبی بریزید
- اجازه دهید ۱۰ دقیقه کاملاً آبش خارج شود

۶. **تهیه تهدیگ مخصوص:**
- در ته قابلمه ۲ قاشق روغن بریزید
- یک لایه نان محلی (تافتون) بگذارید
- یا سیب‌زمینی ورقه‌ای با کمی زردچوبه

۷. **دم‌کردن استثنایی:**
- برنج را در قابلمه ریخته و مخروطی شکل دهید
- ۶-۷ سوراخ عمیق ایجاد کنید
- ۱ قاشق روغن داغ روی آن بریزید
- حرارت را ۳ دقیقه زیاد سپس بسیار کم کنید
- دم‌کنی گذاشته و ۶۰-۷۵ دقیقه دم کنید

**نکات کلیدی:**
- هرچه برنج دودی بیشتر خیس بخورد، طعم ملایم‌تری خواهد داشت
- استفاده از سیر در آب پخت، طعم دود را متعادل می‌کند
- برای طعم اصیل، از روغن محلی یا کره حیوانی استفاده کنید
- اگر برنج خیلی دودی است، می‌توانید با برنج معمولی مخلوط کنید

**زمان‌بندی:**
- خیساندن: ۳-۵ ساعت
- پخت و دم‌کردن: حدود ۲ ساعت
- زمان کل: ۵-۷ ساعت

**سرو پیشنهادی:**
- همراه با ماهی دودی شمالی
- با زرده تخم‌مرغ محلی
- کنار ترشی محلی شمال

**ویژگی‌های برنج دودی خوب پخته شده:**
- رنگ کهربایی یکدست
- عطر دود ملایم و مطبوع
- دانه‌های جدا از هم
- طعم منحصر به فرد با پس‌مزه دودی

این روش پخت، اصالت طعم برنج دودی را حفظ می‌کند در حالی که از شدت دود آن می‌کاهد. برنج دودی پخته شده به این روش برای مهمانی‌های خاص و همراهی با غذاهای شمالی عالی است.
معرفی فروشنده ها به ترتیب ستاره در سایت برنج 118
فروشنده
فروش انواع برنج های عنبربو
قم
فروشنده
برنج ایرانی
قزوین
فروشنده
برنج هاشمی
زاهدان
فروشنده
برنج عنبربو
سمنان
فروشنده
برنج هاشمی اصلی
یزد
09170666523
فروشنده
انواع برنج اعلا ایرانی
همدان
09160770989


اگر شما هم تمایل دارید محصولات مرتبط با برنج خود را تبلیغ کنید برای شروع روی دکمه درج آگهی و نام شما در این صفحه در سایت «برنج 118» ثبت نام نموده و سپس خودتان را معرفی کنید.


تلفن فروشنده ها به ترتیب ستاره در سایت برنج 118
09170666523 (یزد)
09184041005 (اراک )
09120840994 (خرم‌آباد )
09185656532 (کرمانشاه )
09130644500 (کرمان )
09187825740 (سنندج )
09137139442 (بیرجند )
09214759227 (شهرکرد)
09360205724 (بوشهر)
09132009663 (اصفهان)
09149557438 (اردبیل )
09145296698 (اردبیل )
09141492143 (ارومیه)
09366152258 (تبریز)
09214041323 (تبریز)
09385890359 (اهواز )
09171243729 (ممسنی )